Δείτε ΠΩΣ θα Μάθετε αν Κερδίσατε τα 1.000 Ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών. Βήμα-Βήμα ΤΙ Πρέπει να Κάνετε

Πώς θα μάθετε αν κερδίσατε στην πρώτη κλήρωση στη λοταρία αποδείξεων – Δείτε τα βήματα που πρέπει να κάνετε

Η λοταρία αποδείξεων με χρήση καρτών πραγματοποιείται σήμερα και πλέον και κάθε μήνα θα δίνονται 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς που θα κληρώνονται. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δώσει κίνητρα για το πλαστικό χρήμα, οπότε είναι εύκολος ο έλεγχος για τις αποδείξεις. Διαβάστε παρακάτω:

Τον Δεκέμβριο μάλιστα θα γίνει μία μεγάλη κλήρωση για 11 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ανάλογα με τις συναλλαγές που πραγματοποιεί κάθε φορολογούμενος κάθε μήνα θα λαμβάνει και αντίστοιχους λαχνούς.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του φορολογουμένου που έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking.

Οι φορολογούμενοι που θα κερδίζουν, θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο στον λογαριασμό τους στο Taxisnet.

Τα 1.000 ευρώ θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο Taxisnet. Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του μηνύματος, ώστε να δηλώσουν κάποιον λογαριασμό, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης στο Taxisnet.

Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι επόμενοι δικαιούχοι, κάτοχοι του 1ου, 2ου, κ.α. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης. Αν το χρηματικό έπαθλο δεν αποδοθεί σε κανένα, τότε παραμένει ως αδιάθετο στον λογαριασμό του Δημοσίου 200 «Ελληνικό Δημόσιο- Συγκέντρωση Εισπράξεων- Πληρωμών».

Οι φορολογούμενοι ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον TAXISnet στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr.

Όταν ανοίξει η εφαρμογή οι φορολογούμενοι που θέλουν να δουν τους λαχνούς τους θα πρέπει να μπουν στο σύστημα με τους κωδικούς.

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ: «Σε περίπτωση λαχνών που κερδίζουν, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο TAXISnet».

Έτσι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι φορολογούμενοι θα λάβουν e-mail. αλλά σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθούν από το TAXISnet στον λογαριασμό τους.

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από τη διευθύντρια ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Σ. Σεχπερίδου το μεσημέρι θα ανέβουν τα στοιχεία για τους λαχνούς και θα ανοίξει η ειδική εφαρμογή.

Πότε θα γίνει η κλήρωση και η ανακοίνωση των τυχερών από τη λοταρία

Έτοιμα είναι όλα για την πρώτη λοταρία του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές που έγιναν τον Οκτώβριο με κάρτες και ηλεκτρονικά.

Όπως δήλωσε η η διευθύντρια ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Σ. Σεχπερίδου στον ΑΝΤ1 η κλήρωση θα γίνει το απόγευμα και ταυτόχρονα και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους 1.000 λαχνούς και τους 1.000 αναπληρωματικούς.

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα έχουν ανέβει οι συναλλαγές στο www.aade.gr ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για τους λαχνούς τους. Όπως εξήγησε η κ. Σεχπερίδου:

«Το ποσό των συναλλαγών θα φαίνεται σε μια εφαρμογή που θα ανέβει στην ΑΑΔΕ με παράλληλη αντιστοίχιση σε λαχνούς. Θα φαίνεται δηλαδή αν κάποιος έχει ποσό συναλλαγών 500 ευρώ που αντιστοιχούν σε 300 λαχνούς. Μέχρι 100 ευρώ αντιστοιχεί ένας λαχνός ανά ευρώ στα επόμενα τετρακόσια είναι ανά δύο ευρώ ο ένας λαχνός».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια